Σύστημα καθοδήγησης στις παραλίες ατόμων με προβλήματα όρασης

Το πρωτοποριακό σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης του Γαλλικού οίκου URTECH, είναι ένα σύστημα που διασφαλίζει ασφαλή είσοδο στη θάλασσα των ατόμων με δυσκολίες όρασης και τα καθοδηγεί πώς να εισέρχονται στη θάλασσα, ανεξάρτητα από το βάθος και να κολυμπούν με εξαιρετική ασφάλεια.

Εύχρηστες συσκευές με ενδείξεις αφής επιτρέπουν στους χρήστες την κίνησή στην παραλία.

Σημαδούρες στη θάλασσα αναγγέλλουν την απόσταση από την παραλία καθώς και το βάθος του νερού, με τη βοήθεια ενός αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου χεριού.

Η μέθοδος «Audioplage» επιτρέπει στα άτομα με δυσκολίες όρασης να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα,  ελεύθερα, εντελώς αυτόνομα και σε συνθήκες βέλτιστης ασφάλειας.

Διατίθενται σε πολλές χώρες του κόσμου,  και διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας.


Photo184-225x300Παράδειγμα τοποθέτησης του συστήματος:

Η παραλία της Βάρης στο Δήμο Ποσειδωνίας Σύρου, είναι από φέτος προσβάσιμη και σε λουόμενους με προβλήματα όρασης. Η λειτουργία του ειδικού συστήματος, έγινε με την παρουσία τεχνικού της κατασκευάστριας εταιρίας από τη Γαλλία και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η παραλία της Βάρης θα είναι διαθέσιμη για τα άτομα αυτά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς είναι απαραίτητη η παρουσία ναυαγοσώστη ή επόπτη παραλίας, ο οποίος την πρώτη φορά ενημερώνει τα άτομα με προβλήματα όρασης για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και σε περίπτωση κινδύνου παρέχει τη βοήθειά του.

copie-de-Photo178-300x225Ποσειδωνία (πατήστε για να κατεβάσετε το pdf)

Επίσης, τα άτομα με προβλήματα ενόρασης, θα έχουν πρόσβαση και στις βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες της Αρωγής και Φαναρίου, του Δήμου Αιγείρου.

Όχι μόνο ο Δήμαρχος Αιγείρου αλλά και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, συμφωνούν στο ότι πρέπει Φορείς και επιχειρηματίες να δούνε τον τουρισμό για ΑμεΑ όχι σαν φιλανθρωπία, αλλά σαν επιχειρηματική επένδυση…

Αίγειρος (πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το pdf)

Το σύστημα καθοδήγησης είναι ένα σύστημα φορητό, διακριτικό και ελαφρύ, ώστε να μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα και γρήγορα.

Αποτελείται από :

1. Πίνακας υποδοχής στην παραλία με γενικές πληροφορίες

1. TOTEM YPODOXHS(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ppt)

2. Φάρο εδάφους με αισθητήρα αφής που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν την θέση τους στην παραλία. (επισημαίνονται με σύμβολα αφής όπως δελφίνι, αστέρι, ναυτικό τιμόνι κά).

2. FAROS(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ppt)

3. Πίνακα καθοδήγησης εδάφους με εκπομπή σημάτων ήχου και αφής, που δίνουν πληροφορίες για την ασφαλή μετακίνηση στην παραλία και την είσοδο στο νερό. Επίσης, ο πίνακας έχει οδηγίες για την παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας (Με σύμβολα ίδια με αυτά των σημαδούρων αφής)

3. TOTEM PARALIAS(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ppt)

4. Σημαδούρα προσανατολισμού θαλάσσης με ηχητικά σήματα. Τα ηχητικά σήματα της σημαδούρας οριοθετούν το σημείο πρόσβασης κι επιτρέπουν τον προσανατολισμό.

4. SIMADOURA(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ppt)

5. Αδιάβροχο τηλεχειριστήριο χεριού με τρία κουμπιά για :

5. BRACELET(πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ppt)

Αίτημα τοποθεσίας

Επιστροφή στην παραλία

Αίτημα βοήθειας για έκτακτη ανάγκη

Με εξαιρετικά εύκολη χρήση, μόλις το άτομο εισέλθει στο νερό πιέζει το πρώτο κουμπί στο τηλεχειριστήριο χεριού. Αμέσως, η πλησιέστερη σημαδούρα προσανατολισμού δίνει χρήσιμες ηχητικές πληροφορίες (βάθος θάλασσας, αρίθμηση σημαδούρας για υπολογισμό της απόστασης). Το άτομο προσανατολίζεται και κολυμπάει με ευκολία από τη μία σημαδούρα στην άλλη. Τέλος, πατάει το δεύτερο κουμπί και ακολουθεί τις οδηγίες για να επιστρέψει στην παραλία.

Σε περίπτωση ανάγκης ή κινδύνου, πατάει το τρίτο κουμπί στο τηλεχειριστήριο χεριού, το οποίο ειδοποιεί άμεσα τον πλησιέστερα σταθμό πρώτων βοηθειών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις :

http://www.urtech.net/index.php

http://www.urtech.net/audioplage/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

econoesis.gr

email: info@sydiap.cosmotemail.gr – Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 17079 – Τ.Κ.: 54210, Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310/326.717 – Fax: 2310/326.716