Ημερίδα για την Οικιακή κομποστοποίηση στην Ακράτα

Το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας διοργανώνει στα πλαίσια των φετινών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του, και ύστερα από αίτημα της Κοινότητας Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας, ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 απογευματινές ώρες και στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ακράτα, με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση. Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και απευθύνεται σε ενήλικες δημότες της κοινότητας Ακράτας και του Δήμου Αιγιαλείας.

Το θέμα της ημερίδας είναι:

«Κάνε το όπως η Φύση,

Η Οικιακή κομποστοποίηση – διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή»

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας

για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και η ενεργή συμβολή τους στην ανάπτυξη μιας καλύτερης

σχέσης με το περιβάλλον που ζουν, μέσα από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Οι στόχοι της ημερίδας είναι:

• Η ενθάρρυνση της άμεσης εμπλοκής των δημοτών στη διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, μέσα από μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

• Στα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την μείωση του όγκου των απορριμμάτων με την οικιακή κομποστοποίηση.

• Στο σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων οικιακής κομποστοποίησης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών συλλόγων με την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στη

διαχείριση των απορριμμάτων.

• Στην εμπέδωση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του ΚΠΕ και της Τοπικής Κοινωνίας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

• Εισηγήσεις για την εναλλακτική διαχείριση οργανικών αποβλήτων, την ανάδειξη του προβλήματος στην περιοχή, την ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης, καθώς και την έκφραση των απόψεων των φορέων της τοπικής κοινωνίας και της κατάθεσης των προτάσεών τους για το θέμα.

• Εργαστήρια με επίδειξη χρήσης τριμματοποιητή (pelletizer) για διαχείριση υπολοίπων από κλαδέματα κήπων σε οικιακό επίπεδο και επίδειξη διαχωρισμού οργανικών υλικών από οικιακή χρήση με διαλογή στην πηγή.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουάριου 2012 από τις 16.30 μέχρι 21.00, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ακράτα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

econoesis.gr

email: info@sydiap.cosmotemail.gr – Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 17079 – Τ.Κ.: 54210, Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310/326.717 – Fax: 2310/326.716