Υπόγειοι κάδοι: Για όσους δεν μένουν …στην επιφάνεια

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΗΜΙ-ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν όλους μας.
Ένα από τα πιο καυτά θέματα της καθημερινότητάς μας είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Το πρόβλημα που δημιουργείται με τους κοινούς κάδους, που συνήθως είναι ανοιχτοί και υπερχειλισμένοι, με αποτέλεσμα την αβάσταχτη δυσοσμία αλλά και τον κίνδυνο μόλυνσης, φαίνεται πραγματικά ανυπέρβλητο.

Στο πρόβλημα αυτό, απάντηση δίνει η Φινλανδική εταιρεία SILO, η οποία κατασκευάζει ένα σύστημα ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων που δίνει λύσεις σε όλα τα παραπάνω και έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες.

Το ημι-υπόγειο σύστημα ημιβυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων SILO βασίζεται σε πολυετή εμπειρία στον τομέα της σχεδίασης και κατασκευής βυθιζόμενων κάδων. Τα προϊόντα SILO κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στη Φιλανδία, σε εργοστασιακή μονάδα που λειτουργεί με την πιστοποίηση συστήματος ποιότητας ISO 9001. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα SILO κατασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας. Η χρήση τους βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική οικονομία.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κυρίως σώμα των κάδων

Έχει σχήμα κόλουρης πυραμίδας, με προς τα άνω συνεχώς αυξανόμενη διατομή, που διασφαλίζει την διολίσθηση των εντός του κάδου απορριμμάτων και διευκολύνει την ανύψωση του μόνιμου σάκου από το γερανοφόρο όχημα περισυλλογής. Για μεγαλύτερη ασφάλεια εργασίας και αποφυγή ατυχημάτων, ο κάδος είναι εντελώς απαλλαγμένος από αιχμηρές ακμές, σε ολόκληρη την επιφάνειά του.

Καπάκι

Συνδέεται στον κορμό του κάδου. Το γέμισμα του κάδου με απορρίμματα γίνεται απλά και πρακτικά με άνοιγμα της θυρίδας του καπακιού προς τα επάνω, με την βοήθεια εύχρηστης χειρολαβής που είναι διαμορφωμένη κατά την χύτευση. Το κάλυμμα της θυρίδας του καπακιού μετά την χρήση, διαθέτει σύστημα επιστροφής στην θέση της μόλις αφεθεί ελεύθερη, κλείνοντας έτσι τον κάδο.

Μόνιμος σάκος

Τοποθετείται μέσα στο κυρίως σώμα του κάδου. Ανασηκώνεται από τον μηχανισμό ανύψωσης του οχήματος αποκομιδής.

  • Βάρος σάκου: 22 kg
  • Χωρητικότητα σάκου: 3 m3
  • Υλικό κατασκευής: Πλέγμα πολυπροπυλενίου
  • Μέγιστο όριο άσκησης πίεσης: 129,9 kN
  • Ασφαλές λειτουργικό φορτίο: 1.750 kg

Μέθοδος ανύψωσης σάκου: Γερανοφόρο όχημα, με αλυσίδα ανύψωσης.

Ο μόνιμος σάκος έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα EN 1898 και ISO 21898 της Γερμανικής Labordata.

Η σακούλα απορριμμάτων μιας χρήσης εξασφαλίζει τη διατήρηση της καθαριότητας του μόνιμου σάκου και του κυρίως κάδου. Είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο πολυαιθυλένιο και έχει βάρος από 750 gr έως 900 gr.

Πως γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων;

Η υπηρεσία καθαριότητας χρησιμοποιεί ένα ειδικό φορτηγό όχημα που έχει πάνω του γερανό και ανατρεπόμενη καρότσα.
Το φορτηγό σταθμεύει δίπλα από τον κάδο και ο υπάλληλος καθαριότητας ανοίγει το κυκλικό καπάκι του κάδου. Συνδέει το γάντζο του γερανού με την ενισχυμένη σακούλα και ανασηκώνει το φορτίο μέχρι την καρότσα του φορτηγού. Εκεί κατεβάζει στην καρότσα τη σακούλα μιας χρήσης-που περιέχει τα οικιακά απορρίμματα- αφού πρώτα ανοίξει το κάτω μέρος της ενισχυμένης σακούλας με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού.
Στη συνέχεια η μόνιμη σακούλα επιστρέφει πίσω στον κάδο και στο εσωτερικό της τοποθετείται μία νέα πλαστική σακούλα. Τέλος, ο κάδος κλείνει με το καπάκι του, έτοιμος για νέα χρήση.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής του συστήματος είναι ο Δήμος Καλαμαριάς.

Παραδείγματα τοποθέτησης κάδων στην Ελλάδα:

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες:

ΣΥ.ΔΙ.ΑΠ. Μον. Ε.Π.Ε.

Κουντουριώτη 28 – Πυλαία

Τ.Θ. 17079, 54210 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310-326.717

Fax : 2310-326.716

www.abc.com.gr

sydiap@abc.com.gr

3 thoughts on “Υπόγειοι κάδοι: Για όσους δεν μένουν …στην επιφάνεια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

econoesis.gr

email: info@sydiap.cosmotemail.gr – Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 17079 – Τ.Κ.: 54210, Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310/326.717 – Fax: 2310/326.716